SJ:s tågluffarkort i Sverige – tips på vart du kan åka

Posted on

Vart går det att rea med SJ:s tågluffarkort i Sverige? Passa på att resa med tåg i Sverige till några av alla våra sommarstäder.

I dagarna släppte SJ ett tågluffarkort för Sverige som gäller i sommar och genast började jag se mig om i min bank av inlägg jag skrivit om olika städer och orter i Sverige. Eftersom vi har ett utbrett järnvägsnät i Sverige går det att åka till många av platserna med tåg.

Fakta om SJ:s tågluffarkort

Det finns två typer, 15 eller 30 dagar mellan perioden 2 juni till 22 augusti i olika prisklasser för vuxna, pensionärer och student/ungdomar. Att som ungdom för 1995 kr få åka hur mycket tåg en vill under två veckor är ett väldigt förmånligt pris tycker jag. Hoppas att många passar på att använda SJ:s tågluffarkort i Sverige i sommar.

Resa med SJ:s tågluffarkort i Sverige

Kalmar

En av Sveriges allra tydligaste sommarstäder är Kalmar. Flera olika badplatser finns tillgängliga centralt, Kalmar slott står i all sin prakt och det låga husen och kullerstenen skapar mysighetsfeeling delux.

Läs mer om vad som finns att göra i Kalmar

SJ:s tågluffarkort Kalmar

Nyköping

Ett litet och mysigt samhälle som går att “göra på en dag”. Äta på Hellmanska gårdens innergård, gå längs Nyköpingsån och besöka Nyköpingshus är några tips för den som tar tåget till Nyköping.

Läs mer om tips om Nyköping

SJ:s tågluffarkort Nyköping

Stockholm

Kära huvudstad har ett enormt utbud av saker att göra. Muséer, god mat, utflykter och nöjen av alla dess slag. Men också fina parker, närheten till vatten och sköna bad.

Läs mer om några av många saker som finns att göra i Stockholm

SJ:s tågluffarkort Stockholm

Trosa

Det går inte att åka tåg hela vägen fram men en liten tur med anslutningsbuss och sen framme. Trosa som är en av Sveriges gulligaste orter med en å som rinner genom stad, trähus i alla färger som tar en tillbaka till en annan tid och så praliner och hantverk.

Läs mer om tips om Trosa

SJ:s tågluffarkort trosa

Umeå

Min hemhemma stad är ett utmärkt tågstopp för kort eller lång tid. Att gå från tågstationen genom björkallén till rådhuset är stämningsfullt tycker jag. I Umeå kan jag specifikt tipsa om att gå strandpromenaden, besöka bildmuseet och fika eller äta på Rost.

Läs mer om vad som finns att göra i Umeå

SJ:s tågluffarkort umeå

Åre

Åre är en året-runt-stad med en härligt levande by med mat i alla prisklasser och möjligheter att trötta ut kroppen i alla möjliga former. Till Åre går både dag- och nattåg att nyttja med SJ:s tågluffarkort.

Läs mer om alla möjliga tips för vad som finns att göra i Åre om sommaren finns hos Lisa/Lets go explore och Sara/Träningsglädje

Örebro

Örebro är en av mina favorit weekendstäder i Sverige. Det känns som en modern stad som ständigt utvecklas. Res lite i tiden till Wadköping, bli uppslukad av naturen i Oset och Rynningevikens naturreserva och gå längs Svartån och titta på det maffiga slottet.

Läs mer om mina tips för en Weekend i Örebro

SJ:s tågluffarkort örebro

Fler tips på resmål med tågluffarkort

  • Resfredag ger tips på 7 resmål i Sverige
  • 4000 mil har förslag på 10 tågstopp i Norrland

Här finns alla mina inlägg om Sverige och på temat tåg

2 thoughts on “SJ:s tågluffarkort i Sverige – tips på vart du kan åka”

  1. Är intresserad av att köpa ett kort, men har lite frågor som, var sover och äter man?

    1. Hej Bengt-Göran! Det beror helt på vart du vill åka. Om du är lite mer konkret kan jag tipsa men annars är min Sverige-kategori fylld av saker att botanisera i

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.